fbpx

Stichting Team Solid

Let’s start a new kind of fire

Team Solid is een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TUe). Deze groep enthousiaste, jonge wetenschappers werkt aan technologische innovaties om de wereldwijde energietransitie te laten slagen. Specifiek de technologie die nodig is om ijzer als energiedrager te kunnen gebruiken. Het is dan ook een prestigieus studententeam. De leden onderbreken hun studie om een jaar lang onderzoek te kunnen doen naar schone vormen van energie. Na dat jaar vliegen de teamleden uit en zet een nieuwe groep studenten het onderzoek voort.

Wij ontmoetten Team Solid tijdens de finale van de CSU Innovatie Award in 2019, een succesversneller voor innovaties in de facilitaire branche, een nationale zoektocht naar innovaties die onder regie van CLAP jaarlijks plaats vindt. Daar presenteerde team Solid hun eerste concrete innovatie: Iron Fuel.

Een vaste waarde

Om de wereld kennis te laten maken met deze een nieuwe schone energiedrager, zocht Solid contact met CLAP. Een mooie samenwerking was geboren. Team Solid wordt door ons team van communicatiespecialisten begeleidt in de communicatie van de organisatie én de branding van ijzerpoeder als oplossing voor de energietransitie. Omdat het team in wisselende samenstelling bijeen is, is CLAP in het project de vaste waarde als sparringpartner, communicatieregisseur en conceptbewaker.

Iron Fuel

Iron Fuel is een concept voor schone energie gebaseerd op de verbranding, opslag én transport van ijzerpoeder. Deze nieuwe vorm van energiewinning is van onderzoeksconcept tot wasdom gekomen tot het punt waarop serieus getest kon worden in de praktijk. Het moment om de iedereen kennis te laten maken met deze ‘superhero’ die ons gaat helpen onze klimaatdoelen te bereiken. Een moment om de marketing rondom ijzerpoeder een boost te geven. En zo gingen we vorig jaar aan de slag met de totale branding van Iron Fuel van merkverhaal tot lancering van het eerste werkende verbrandingssysteem bij Royal Swinckels Family Brewers.

Onze eigen Sjoerd Bouw: “Het is ontzettend inspirerend om aan zo’n waardevolle technologie als Iron Fuel richting te geven. Én om deze club eagere studenten te kunnen helpen hun ambities waar te maken. De rode draad waarmee Team Solid het vertrouwen wint voor toepassing in de industrie: ‘Let’s start a new kind of fire’. Een verhaal van een veelbelovende technologie, samenwerking en oproep tot participatie. Iron Fuel vermindert mogelijk 50% van de huidige uitstoot van de grote industrie wereldwijd. Daar zetten we ons met alle energie graag voor in!”

Meer info over Iron Fuel en Stichting Team Solid vind je op ironfuel.nl en teamsolid.org.

Ook Leuk!