fbpx

ChatGPT: jouw nieuwe collega?

Stel je voor … 24/7 antwoord krijgen op ál je vragen. Lekker achteroverleunen en AI al het werk laten doen. Klinkt goed, toch? ChatGPT maakt het mogelijk! Dat maakt deze interactieve chatbot razendpopulair. Wat ChatGPT precies is? Hoe je het gebruikt? En of het over een tijdje jouw collega’s vervangt? Je ontdekt het in dit artikel.

Wat is ChatGPT?

Precies deze vraag stelde ik de chatbot. Ik zal je het eerste antwoord besparen; dit bevatte moeilijk leesbare zinnen en complexe termen. Dus vroeg ik de chatbot om een korte en begrijpelijke omschrijving. Zo kreeg ik dit antwoord: ‘ChatGPT is een chatbot die jouw vragen 24/7 snel beantwoordt. Bijvoorbeeld wanneer je op zoek bent naar informatie over een specifiek product, zoals de beste smartphone op de markt. Zie het als een computerprogramma dat kan chatten als een mens. En combineer dat met ’s werelds allergrootste bibliotheek.’ Aha, helder verwoord … voor een chatbot!

Waarvoor kun je het gebruiken?

Voor allerlei doeleinden. Denk aan het beantwoorden van vragen, bieden van suggesties en geven van aanbevelingen. Daarnaast kun je het inzetten voor het genereren van creatieve ideeën, verzamelen van informatie en het delen van kennis. De technologie is waardevol voor diverse beroepsgroepen. Zo helpt het:

  • klantenservicemedewerkers om vragen snel te beantwoorden;
  • onderwijzers om lesprogramma’s uit te werken;
  • ontwikkelaars om codes te schrijven;
  • en juristen om wet- en regelgeving te raadplegen.

 

Volgens de chatbot zelf heeft iedereen er baat bij. Je merkt het … ChatGPT blinkt in ieder geval uit in zelfvertrouwen.

Kan ChatGPT mensen vervangen?

Deze vraag levert interessante discussies op. De wereld van AI gaat razendsnel en er komen steeds meer chatbots op de markt. Chatbots die elke dag slimmer en beter worden. Op dit moment helpen ze gebruikers op weg. Ze geven nuttige tips en komen met nieuwe invalshoeken. De regie? Die ligt bij mensen. Zij stellen chatbots vragen en sturen hen de juiste kant op. ChatGPT is er om hen, en dus jou, te ondersteunen. Pfiew, kun je voorlopig tóch rekenen op personeelsborrels met échte mensen.

Hoe wij gebruikmaken van ChatGPT?

ChatGPT laat mij en mijn collega’s ons werk nóg slimmer doen. We zetten de chatbot in bij complexe vraagstukken. ChatGPT helpt ons om informatie te verzamelen en ordenen. Daarnaast helpt het programma ons om nieuwe inzichten op te doen en een breder perspectief te krijgen. AI gaat de wereld veranderen; daarvan zijn we overtuigd. Aan ons de taak om er op een slimme en verantwoorde manier gebruik van te maken. Iets waar we ons met enthousiasme in verdiepen!

ChatGPT inzetten voor jouw organisatie?

Neem gerust contact met ons op! Dan praten we samen over mogelijkheden waarmee we jouw organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen.

Aan de slag!

Nieuwsgierig? Probeer het eens uit! Ik help je graag op weg.

Stap 1. Ga naar https://openai.com/product en maak een account aan.
Stap 2. Klik op ‘playground’.
Stap 3. Stel je vraag, deze noemt ChatGPT een prompt. Je zult zien: hoe vaker je oefent, hoe beter de antwoorden worden!

Ook Leuk!